Medisch specialismen - Symposium

Terug naar selectie

NVK GGZ Dag 2021 - online

donderdag 7 oktober 2021, online

Kinderen en geestelijke gezondheid

Elk kind heeft wel eens psychische problemen. Dat is vaak een reactie op een gebeurtenis en gaat meestal vanzelf weer over. Als een kind belemmerd wordt in zijn ontwikkeling door een psychische ontregeling kan er sprake zijn van psychische stoornis. Dat is helaas bij ongeveer vijf procent van de kinderen het geval; in elke schoolklas zitten gemiddeld dus wel één of twee leerlingen met een psychische stoornis.

Deze kinderen hebben baat bij professionele hulp van een kinderpsycholoog, kinderpsychiater, orthopedagoog of een andere gespecialiseerde behandelaar. Behandeling kan deze kinderen beter maken of verdere ontregeling voorkomen, en de problemen draaglijker maken. We weten dat 75% van alle psychische klachten al vroeg beginnen, vaak voordat iemand 25 jaar oud is. Kortom: kinderen en geestelijke gezondheid is een thema wat er toe doet! Vandaar dat we gezamenlijk optrekken.

Op donderdag 7 oktober gaan we tijdens de NVK GGZ dag in op onderwerpen die relevant zijn voor zowel de kinder- en jeugdpsychiater, jeugdarts en kinderarts. Een dag boordevol inhoud!

Graag tot dan!

Inschrijven
U kunt inschrijven via het inschrijfformulier van het NVK Congres 2021 Online: klik hier

Datum donderdag 7 oktober 2021
Locatie livestream
Plaats online

Accreditatie

Toegekend door NVK (4 pnt); aangevraagd bij NVvP, NIP K&J, VSR. Bij voldoende belangstelling uit een discipline wordt aanvullend accreditatie aangevraagd.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt

  NVK-leden* Gereduceerd** Niet-leden
Volledig programma € 450 € 297 € 597
Deelname 2 dagen € 300 € 198 € 398
Dagprogramma € 150 € 99 € 199

Bij inschrijving na 15 september worden € 50 administratiekosten per persoon in rekening gebracht.

*Inschrijfgeld eveneens voor arts M&G, jeugdarts en zorgprofessional GGZ
**Inschrijfgelden voor NVK-seniorleden, NVK-juniorleden, AIOS/ANIOS, SLAMmers, studenten en verpleegkundigen

Doelgroep

Zorgprofessionals werkzaam binnen de GGZ en kinderartsen. Tevens zijn zij die hiervoor in opleiding zijn en overige belangstellenden uit Nederland en Vlaanderen van harte welkom

NVK GGZ Dag 2021 - online

donderdag 7 oktober 2021, online