Overige programma's - Cursus

Terug naar agenda

Teach the Teacher Groene Vlaggen cursus Dermatoscopie

vrijdag 12 mei 2017, De Bilt - Utrecht

Derm-GP is een communicatiecampagne van de EADV om het contact te stimuleren tussen dermatoloog en huisarts. Omdat de huisarts in ons land een poortwachtersrol heeft werd Nederland gekozen als pioniersland. Het project wordt gesteund door de NVDV. Het vehiculum voor communicatie is de Groene Vlaggen cursus die gericht is op herkennen van goedaardige huidafwijkingen met het blote oog en de dermatoscoop om onnodige verwijzingen en excisies door huisartsen te verminderen. Het Derm-GP-project werd door ondergetekende tijdens het President’s symposium op de EADV in Wenen 2016 gepresenteerd.

De Groene Vlaggen cursus wordt gegeven door gecertificeerde docentenkoppels van huisarts en dermatoloog. De eerste Teach the Teacher Groene Vlaggen cursus vindt plaats op 12 mei 2017 in Utrecht.

De organisatie is verheugd dat professor Harald Kittler uit Wenen, bedenker van dermatoscopische patroonanalyse, ons Groene Vlaggen concept ondersteunt en met zijn expertise aan deze Teach the Teacher cursus wil bijdragen!

Na de Teach the Teacher cursus verkrijgt u het certificaat ‘Docent Groene Vlaggen cursus' én toegang tot het gelicenceerde cursusmateriaal, de website voor opdrachten en e-toetsing en kunt u de EADV Groene Vlaggen cursus geven aan huisartsen in uw regio. SCEM zal daarbij tekenen voor de organisatie.

Met vriendelijke groet, 

Prof.dr. Marcel F. Jonkman

Voor een indruk van de Groene Vlaggen cursus klik hier.

Een 'Groene Vlag' is een goedaardige huidafwijking die kan lijken op een (voorstadium) van huidkanker. In de Groene Vlaggen cursus wordt de kennis van de diagnostiek met het blote oog en met de dermatoscoop vergroot en krijgt de huisarts meer grip op de beoordeling van plekjes waar de patiënt zich onnodig zorgen om maakt.  

De Groene Vlaggen cursus aan huisartsen in uw regio kan in onze visie bij uitstek verzorgd worden door een docentenkoppel bestaande uit een dermatoloog en een huisarts.  Daarom kunt u zich voor deze Teach the Teacher cursus alleen aanmelden als koppel. Mocht u geen beschikbare huisarts hebben, dan kunnen wij u daarbij helpen.

N.B. Vult u svp de naam in van uw duo-docent in het veld Opmerkingen op het inschrijfformulier.

Datum vrijdag 12 mei 2017
Locatie Van der Valk
Plaats De Bilt - Utrecht

Accreditatie

Toegekend voor 6 punten door NVDV (dermatologen) en ABC1 (huisartsen)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 210

inclusief zakboekje Dermatoscopie voor de huisartspraktijk, de groene en rode vlaggen.

Voor dermatologen is het leerboek Dermatoscopy - An Algorithmic Method Based on Pattern Analysis door Harald Kittler verplicht voor deze training. U kunt deze uitgave rechtstreeks bestellen bij de uitgever via de link: klik hier
Het leerboek wordt voor huisartsen aanbevolen.

Doelgroep

Dermatologen en huisartsen die in duo’s in hun regio met behulp van de Groene Vlaggen cursus de dermato-oncologische zorg voor patiënten met verdachte huidlaesies willen verbeteren

Teach the Teacher Groene Vlaggen cursus Dermatoscopie

vrijdag 12 mei 2017, De Bilt - Utrecht