SCEM ontwikkelt en organiseert (na)scholingsprogramma’s voor de zorg die directe impact hebben op het verbeteren van de zorg. Waardevolle leermomenten die professionals helpen in het ontwikkelen en aanscherpen van hun skills, zodat zij hun werk beter kunnen uitvoeren. Uw roeping is onze focus: wij beoefenen ons vak, net als u, vanuit ons hart. Daarom werken we enkel aan projecten die hier direct aan bijdragen.

Wat ons bijzonder maakt? Wij gaan ver. We raadplegen ons omvangrijke netwerk voortdurend om te peilen welke (zorg)kwesties bovenaan onze agenda horen te staan. Waar lopen professionals tegenaan? Hoe kunnen wij ze faciliteren? Hun verhaal verdient onze volle aandacht. Niet oppervlakkig, maar in de diepte. We spreken over prangende vragen. Uitdagingen die ze willen overwinnen. En bovenal over kwesties die vaak vermeden worden, maar van enorm belang zijn. Net als u kiezen wij voor aanpakken.

Onze leermomenten zijn dan ook volledig afgestemd op levende problemen, behoeftes en ambities. Want vaak gaat het niet om wat je kunt leren, maar om wat je kunt oplossen. Binnen ons familiebedrijf leeft de passie om eenieder in dat leerproces te begeleiden. Van A tot Z, van inhoud tot organisatie. Door niet dichtbíj maar mét de mensen uit het veld te werken, ontwikkelen wij zorgprogramma’s die de kern raken. Experts in leren en organiseren komen hier samen, en bekijken per leermoment welke leerdoelen behaald dienen te worden. Aandacht, tijd, focus en meten: het verbeteren van de zorg gebeurt hier met volle overgave.