Online Nascholing - Live webinar

Terug naar agenda

Tweeluik live webinars over Obesitas

23 en 30 september 2021, online

Overgewicht is een veelvoorkomend probleem in onze obesogene samenleving. Het Europarlement heeft obesitas tot chronische ziekte verklaard. De helft van de Nederlandse populatie heeft overgewicht en 14% lijdt aan obesitas, voornamelijk veroorzaakt door te veel eten en weinig bewegen. Terwijl ons erfelijk materiaal niet is veranderd, is obesitas de laatste decennia sterk toegenomen. De coronatijd bleek bovendien een aanjager van gewichtstoename. Zorgverleners vragen zich dan ook af: hoe begeleid ik mijn patiënt naar een goed gewicht en een betere gezondheid? En met wie kan ik het beste samenwerken?

Live webinar 1: Waarom vallen mensen niet af?
Donderdag 23 september 20.00 – 21.15 uur

In deze uitzending krijgt u een wetenschappelijk overzicht van de onderliggende oorzaken en persoonlijke factoren bij het ontstaan van obesitas: genen, medicatie, BRAVO – factoren (Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning). Verder komt aan de orde de rol van insulineresistentie bij het ontstaan van obesitas en comorbiditeit.

Live webinar 2: Effectieve behandeling van overgewicht en obesitas
Donderdag 30 september 20.00 – 21.15 uur

Centraal staan de behandelstrategieën: wat kun je zelf doen voor je patiënten verwijst? En naar wie kun je verwijzen? Gecombineerde Leefstijlinterventie: wanneer wel en wanneer niet? Wat is de rol van medicatie? Wanneer is bariatrische chirurgie geïndiceerd? Eveneens is er aandacht voor de samenwerking met de huisarts, POH en andere zorgverleners.

P.S. het is ook mogelijk voor een van de webinars in te schrijven. 

Datum 23 en 30 september 2021
Locatie -
Plaats online

Accreditatie

Toegekend door ABC1, Kwaliteitsregister V&V, VSR, NVvPO (2 pnt) en ADAP (2,5 pnt); geïnteresseerde medisch specialisten kunnen gebruik maken van de regeling '25% buiten eigen vakgebied'

Inschrijfgeld

Deelname is kosteloos.

Doelgroep

Huisartsen, praktijkondersteuners, diëtisten, fysiotherapeuten, verpleegkundig specialisten, medisch specialisten

Tweeluik live webinars over Obesitas

23 en 30 september 2021, online