Online Nascholing - Live webinar

Terug naar agenda

Neurologisch onderzoek bij kinderen van 1-4 jaar

dinsdag 14 februari 2023, online

Uitzending: 20.00 - 21.15 uur

Op veler verzoek gaan we in dit webinar de jonge kinderen vanaf 1 jaar onderzoeken. Het doen van neurologisch onderzoek bij jonge kinderen is nog uitdagender dan bij oudere kinderen. Goede observatie van spontane motoriek is de basis van het neurologisch onderzoek. We gaan samen de systematiek van het neurologisch onderzoek bij het jonge kind stap vóór stap doorlopen en beoordeling oefenen. U kunt denken aan tonusproblemen, vaardigheidsstoornissen, pathologische reflexen en bijzondere patronen.

Aan de hand van filmpjes en foto’s geeft Jolanda Schieving, kinderneuroloog Radboudumc, u handvatten hoe te kijken en te interpreteren wat u ziet. Is het patroon normaal of is het afwijkend? In het geval van een afwijkend patroon, ligt het probleem dan in het centrale zenuwstelsel of het perifere zenuwstelsel? En wat zou u vervolgens kunnen doen? Na het volgen van dit webinar bent u in staat basaal neurologisch onderzoek bij jonge kinderen uit te voeren en kunt u een aantal klassieke beelden herkennen.

Datum dinsdag 14 februari 2023
Locatie -
Plaats online

Accreditatie

Toegekend door ABSG, NVK, VSR en Kwaliteitsregister V&V (1 pnt); aangevraagd bij Kwaliteitshuis Fysiotherapie en ADAP. Huisartsen ontvangen accreditatiepunten via de regeling ‘25% nascholing buiten het eigen vakgebied’.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 49

Doelgroep

Jeugdartsen, artsen M&G, (kinder)fysiotherapeuten, (kinder)oefentherapeuten, kinderartsen, jeugd- en kinderverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en huisartsen

Neurologisch onderzoek bij kinderen van 1-4 jaar

dinsdag 14 februari 2023, online