Online Nascholing - Live webinar

Terug naar agenda

Het microbioom op de kinderleeftijd & de rol van voeding en probiotica

dinsdag 4 april 2023, online

Uitzending: 19.30 – 21.30 uur

De nieuwste inzichten en praktische tips
Het vroege microbioom speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het immuunsysteem. Door verstoring van de vroege kolonisatie, bijvoorbeeld door blootstelling aan antibiotica of een keizersnede, hebben kinderen later in het leven een verhoogde kans op chronische aandoeningen. Denk daarbij aan obesitas, chronische darmziekten, allergie en eczeem.

In dit webinar komt het belang van de vroege kolonisatie en van een stabiel en divers microbioom op kinderleeftijd aan de orde. Daarnaast worden ziekten besproken die gerelateerd zijn aan een verstoorde kolonisatie en factoren die het kolonisatieproces kunnen beïnvloeden. U krijgt interventies aangereikt die u als zorgverlener in staat stellen het microbioom van uw patiënten te beschermen en in geval van verstoring te herstellen. Tot slot komen de nieuwste ontwikkelingen aan bod. Het microbioom kan in de toekomst mogelijk gebruikt worden als diagnostische en voorspellende test. Of als therapeutische behandeling om microbioom-gerelateerde ziekten op de kinderleeftijd vroegtijdig op te sporen en te behandelen. Tijdens dit praktisch ingerichte webinar wordt u aan de hand van casuïstiek meegenomen. Ook is ruim de tijd gereserveerd voor al uw vragen.

Sprekers
Tim de Meij, kinderarts MDL
dr. Merit Tabbers, kinderarts MDL
dr. Chris van den Akker, kinderarts-neonatoloog
allen werkzaam in het Amsterdam UMC

Datum dinsdag 4 april 2023
Locatie -
Plaats online

Accreditatie

Toegekend door NVK, ABSG, ADAP (2 pnt). Huisartsen kunnen voor accreditatiepunten gebruik maken van de regeling ‘25% buiten eigen vakgebied’.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 49

Doelgroep

Kinder- en jeugdartsen, diëtisten en huisartsen

Het microbioom op de kinderleeftijd & de rol van voeding en probiotica

dinsdag 4 april 2023, online