Online Nascholing - Live webinar

Terug naar agenda

Maternale vaccinaties - what's new

woensdag 5 april 2023, online

Wij stellen uw mening op prijs, via deze link kunt u de evaluatie invullen: https://www.survio.com/survey/d/X7H8T3M9D5I4Q5B6D

 

Uitzending: 19.00 uur - 21.00 uur

Pasgeborenen zijn in hun eerste maanden kwetsbaar voor infecties. Het vaccineren van de moeder tijdens de zwangerschap zorgt voor overdracht van antistoffen via de placenta, waardoor de pasgeborene zo goed mogelijk beschermd wordt. In dit live webinar hoort u de laatste ontwikkelingen omtrent maternale vaccinaties.

Het RS-virus is de tweede doodsoorzaak bij jonge kinderen wereldwijd. De ontwikkeling van een preventieve strategie voor alle zuigelingen gaat de afgelopen jaren razendsnel. Het is de verwachting dat binnenkort twee opties beschikbaar komen: een maternaal vaccin en passieve immunisatie. U hoort wat de verschillen zijn.

Tevens wordt u verteld welke vaccinaties we in de nabije toekomst kunnen verwachten, hoe effectief ze zijn en hoe veilig. En wanneer kunnen we deze vaccinaties op de markt verwachten? Tot slot staat counseling van zwangeren die huiverig zijn zich te laten vaccineren op het programma. Ondanks dat vele onderzoeken uitwijzen dat vaccineren in de zwangerschap veilig is, blijft de bereidheid tot vaccineren laag. Hoe kun je zwangeren counselen hierin? Wat zijn de tips en tricks en de do’s en don’ts? Hoe vermijd je de rode knoppen zodat zwangeren een open mind houden?

Mocht jij weer helemaal bij willen zijn op het gebied van maternale vaccinaties schrijf je dan in!

Datum woensdag 5 april 2023
Locatie -
Plaats online

Accreditatie

Toegekend door KNOV, NVOG en NAPA (2 punten). Huisartsen kunnen voor accreditatiepunten gebruik maken van de regeling ‘25% buiten eigen vakgebied’.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 49

Doelgroep

Verloskundigen, gynaecologen, physician assistants O&G. Ook interessant voor huisartsen

Maternale vaccinaties - what's new

woensdag 5 april 2023, online