Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar agenda

De reis van de prematuur - Lustrum 10 jaar EOP

donderdag 11 april 2024, Zeist

Het Expertisecentrum Ontwikkelingsondersteuning Prematuren (EOP), ontwikkelaar en coördinator van het TOP-programma, bestaat in 2024 tien jaar. Een heuglijk feit, dat we graag met u vieren tijdens ons lustrumcongres.

Het congres staat in het teken van de reis die een vroeggeboren kind en zijn ouders doormaken, van voor de geboorte tot in de adolescentie. Denk aan de periode op de NICU, het ontslag naar huis, maar ook over het voor eerst naar school gaan. Over deze en andere thema’s met betrekking tot vroeggeboorte spreken op dit congres verschillende experts. Omdat ouders en vroeggeboren kinderen zelf het best kunnen vertellen wat zij meemaken, komen zij op dit congres ook uitgebreid zelf aan het woord.

Over TOP en EOP
Het evidence-based TOP-programma ondersteunt ouders gedurende het eerste levensjaar van hun vroeggeboren kind (< 32 weken en/of 1500 gram geboortegewicht), met als doel dat ouders met plezier en zelfvertrouwen de vroege ontwikkeling van hun kind kunnen begeleiden. Ook beoogt het programma problemen in de ontwikkeling van het kind tijdig te signaleren, zodat behandeling op tijd kan starten. Naast het TOP-programma, verzorgt het EOP onderwijs aan professionals werkzaam rond het vroeggeboren kind, doet het wetenschappelijk onderzoek en bevordert het innovatie van effectieve en doelmatige ondersteuning van vroeggeboren kinderen en hun ouders.

Datum donderdag 11 april 2024
Locatie Figi
Plaats Zeist

Accreditatie

Wordt aangevraagd bij Kwaliteitshuis Fysiotherapie (nieuw orgaan ipv KRF NL en Keurmerk Fysiotherapie), ABSG, Kwaliteitsregister V&V en NIP (NVO/K&J); bij gebleken belangstelling wordt aanvullend accreditatie overwogen.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 259

Doelgroep

(TOP-)kinderfysiotherapeuten, jeugdartsen en -verpleegkundigen, orthopedagogen, psychologen. Ook interessant voor preverbaal logopedisten, kinderartsen, babyconsulenten, maatschappelijk werkers en zorgverzekeraars; andere belangstellenden zijn van harte welkom.

De reis van de prematuur - Lustrum 10 jaar EOP

donderdag 11 april 2024, Zeist