Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar agenda

Kinderorthopediecongres 2024 - Back to basics

donderdag 21 maart 2024, Zeist

Het Kinderorthopediecongres in 2024 gaat ‘back to basics’: de klacht centraal!

Deze editie is het thema ‘loop- en beweegstoornissen’ waaraan afwijkingen in het houdings- en bewegingsapparaat en/of neurologische aandoeningen ten grondslag kunnen liggen. Het klachtenpatroon van het kind, het kritisch bekijken van de bewegingen, standsafwijkingen en een systematisch lichamelijk onderzoek zijn de basis van het klinisch redeneren. Pijn als symptoom krijgt ook dit keer speciale aandacht. Grondige analyse hiervan is noodzakelijk om somatische oorzaken aan te tonen of uit te sluiten. Maar hoe te handelen als er geen duidelijk anatomisch substraat aan de pijnklachten ten grondslag ligt? Tijdens het congres gaan we dieper in op al deze aspecten, kijkend met de blik van de kinderneuroloog, kinderrevalidatiearts, kinderorthopedisch chirurg en kinderfysiotherapeut. Wat is er met het kind aan de hand?

Met inspirerende presentaties, paneldiscussies en interactie met de deelnemers zal deze editie een schat aan informatie opleveren waarmee u direct in de praktijk aan de slag kunt!

We zien u graag op donderdag 21 maart.

Ellen Hemler, kinderfysiotherapeut
Gert Bessems, kinderorthopedisch chirurg / kindertraumatoloog

Datum donderdag 21 maart 2024
Locatie Figi
Plaats Zeist

Accreditatie

Wordt aangevraagd bij Kwaliteitshuis Fysiotherapie (gezamenlijk accreditatieorgaan KRF NL en Keurmerk Fysiotherapie), ABSG, NVK, ADAP, NVvP, VGN, Kwaliteitsregister V&V, KABIZ (NBOT en LOOP).
Bij voldoende belangstelling wordt het aanvragen van aanvullende accreditatie overwogen

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 259

Doelgroep

(Kinder)fysiotherapeuten, kinderoefentherapeuten, jeugdartsen, artsen M&G, kinderartsen, (kinder)orthopeden, revalidatieartsen, podotherapeuten, (register)podologen, orthopedisch instrumentenmakers, gipsverbandmeesters, manuele therapeuten, bewegingswetenschappers, verpleegkundig specialisten, jeugdverpleegkundigen en andere belangstellenden. Deze bijeenkomst is ook voor huisartsen zeer interessant

Kinderorthopediecongres 2024 - Back to basics

donderdag 21 maart 2024, Zeist