Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar agenda

te klein - te groot, te zwaar - te licht, puberteit te vroeg - te laat

vrijdag 4 oktober 2024, Ede

Endocriene stoornissen in de JGZ 

Groei- en puberteitsstoornissen komen veel voor. Een vroege of late puberteit, een tekort aan groeihormoon, een traag werkende schildklier, een glutenallergie. Het kunnen zomaar redenen zijn waarom de groei van een kind afwijkt van het gemiddelde. Dit kan van onschuldige en voorbijgaande aard zijn maar ook ernstige gevolgen hebben. Het kan ook één van de eerste signalen zijn van ziekte bij het kind. Daarom is screening van essentieel belang. Het tijdig signaleren van wat normaal is en wat afwijkend, is een belangrijke rol van de zorgprofessional in de jeugdgezondheidszorg. Vaak is een afwijkend groeipatroon een gevolg van stoornissen in de hormoonhuishouding, het terrein van de kinderendocrinologie. 

Eerdere symposia rond deze thematiek werden goed ontvangen, uw collega’s vonden het ‘zeer aan te bevelen’, ‘een prikkel tot nadenken’ en ‘nuttige informatie voor afweging pluis/niet-pluis bij groei en puberteit. Daarom opnieuw een dag over het signaleren van stoornissen in groei en puberteit. We bespreken de meest relevante aandoeningen die eraan ten grondslag kunnen liggen en wanneer een verwijzing naar een kinderarts is geïndiceerd. Het programma zit vol casuïstiek en aandacht voor veelvoorkomende vragen. U gaat huiswaarts voorzien van praktische handvatten. Kortom, een dag om niet te missen!

Datum vrijdag 4 oktober 2024
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Aangevraagd bij ABSG, VSR en Kwaliteitsregister V&V

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 269

Doelgroep

Jeugdartsen, artsen M&G, verpleegkundig specialisten en jeugdverpleegkundigen; ook interessant voor kinderartsen en huisartsen; andere belangstellenden zijn van harte welkom

te klein - te groot, te zwaar - te licht, puberteit te vroeg - te laat

vrijdag 4 oktober 2024, Ede