Mondzorg - Symposium

Terug naar agenda

Slijmvliezen en parodontium: alarmsignalen

vrijdag 13 september 2024, Utrecht

Wanneer moet u zich zorgen maken?

Het belooft een boeiende en informatieve dag te worden, gewijd aan het (periodieke) mondonderzoek in de algemene praktijk. Tijdens deze verdiepende sessie gaan experts op het gebied van mondgezondheid, MKA-chirurg Saskia Strijbos en parodontoloog Julio Villalba Recuerda, in op de detectie en behandeling van slijmvliesafwijkingen en parodontale problemen.

In de ochtend worden verschillende slijmvliesafwijkingen besproken, variërend van witte en rode laesies, blaarvorming, infecties tot auto-immuunziekten, en oncologie. Saskia Strijbos deelt praktijkvoorbeelden en biedt inzicht in de diagnostiek en behandeling van deze aandoeningen. In de middag benadrukt Julio Villalba Recuerda het belang van een gezond parodontium en licht parodontale problemen toe zoals hyperplasie, laesies, lichen planus, de preventieve maatregelen en het paro(preventie) protocol met haar dilemma’s.

Er worden tal van beelden en casussen uit de dagelijkse praktijk getoond om de kennis te versterken en dilemma's te bespreken. Er is ruimte voor interactie en discussie, zodat ook al uw vragen worden beantwoord. Mis deze verdiepende sessie niet. We kijken ernaar uit u te verwelkomen!

N.B. Het programma begint om 10.30 uur (registratie vanaf 10.00 uur) en eindigt circa 16.00 uur. Binnenkort volgt het programma, inschrijven is al mogelijk!

Datum vrijdag 13 september 2024
Locatie Bar Beton Rijnsweerd
Plaats Utrecht

Accreditatie

Wordt aangevraagd bij KRM, KRT, Register Preventieassistenten

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 269

Doelgroep

Mondhygiënisten, tandartsen, preventieassistenten

Slijmvliezen en parodontium: alarmsignalen

vrijdag 13 september 2024, Utrecht