Paramedisch - Symposium

Terug naar agenda

Expertisedag voor (kinder)fysiotherapeuten 2024

vrijdag 22 november 2024, Veendendaal

Met 4 domeinen: Brein, Long, Spier en Gewrichten/bindweefsel

In een tijd waarin de behandelingsbenaderingen evolueren en nieuwe technologieën hun intrede doen, is het van cruciaal belang om je continu te blijven ontwikkelen. Daarom richten we ons deze dag op 4 belangrijke domeinen van de (kinder)fysiotherapie: Brein, Long, Spier en Gewrichten / Bindweefsel. En op Artificial Intelligence. Tijdens deze dag hoor je een aantal van de vele mogelijkheden die AI ons vak biedt.

De ochtend wordt gewijd aan theoretische verdieping over o.a. rode vlaggen bij loopstoornissen en diagnostiek en behandeling van veelvoorkomende luchtwegproblematiek bij kinderen. Ook hoor je wat 'normale' spieren nu eigenlijk zijn en wat er allemaal mis kan gaan. De ochtend wordt afgesloten met hoe je gewetensvol AI kunt inzetten bij het opsporen van zeldzame ziektes als Ehlers-Danlos zodat de diagnose sneller kan worden gesteld.

In de middag kun je deelnemen aan interactieve workshops, waarbij je aan de hand van casuïstiek ervaring kunt opdoen met verschillende rode vlaggen, diagnoses en behandelingen. Met als doel nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en bestaande praktijken te optimaliseren. De dag wordt afgesloten met een presentatie over de impact van AI op de kinderfysiotherapeutische zorg. We kijken naar hoe AI niet alleen onze diagnostische mogelijkheden kan verbeteren, maar ook de manier waarop we behandelingen plannen en uitvoeren kan transformeren. Kortom, je mag deze dag niet missen. Graag tot ziens op 22 november!

Sascha van der Velden, kinderfysiotherapeut
Anita Seinen, SCEM

Datum vrijdag 22 november 2024
Locatie de Basiliek
Plaats Veendendaal

Accreditatie

Aangevraagd bij Kwaliteitshuis Fysiotherapie en ADAP

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 279

Doelgroep

(Kinder)fysiotherapeuten en (kinder)oefentherapeuten

Expertisedag voor (kinder)fysiotherapeuten 2024

vrijdag 22 november 2024, Veendendaal