Medisch-juridisch - Cursus

Terug naar selectie

De dynamiek van (complexe) echtscheidingen

vrijdag 9 juni 2023, Zeist

Advocaat en psycholoog in gesprek over bouwen aan vertrouwen – waarom is het nodig en hoe doe je het?

Deze dag staat in het teken van de diversiteit aan dynamieken in het potentiële mijnenveld van een scheiding. Hoe bouw je aan vertrouwen en hoe blijf je zelf als professional staande binnen die complexiteit? Wat werkt en wat werkt niet? Wanneer is de veiligheid van de kinderen in het geding? Hoe ga je om met de ethische dilemma’s die kunnen spelen? Familierechtspecialist Jolande ter Avest bespreekt deze ingewikkelde materie en deelt ervaringen uit haar eigen praktijk. 

In de middag krijgt Jolande gezelschap van psycholoog/psychotherapeut Thom van den Heuvel, expert op het gebied van persoonlijkheidsproblematiek zoals narcisme en borderline. Ze stelt hem de vragen die leven bij professionals. Waarom doet je cliënt wat hij/zij doet? Hoe ga je om met psychische kwetsbaarheid? Hoe bouw je aan vertrouwen als je cliënt ingewikkeld gedrag vertoont? Wat zijn de belangrijkste do’s en don’ts in het contact? En ook, hoe blijf je professioneel én betrokken in deze lastige situaties?

Vervolgens verzorgen Jolande en Thom samen een intervisiesessie waar deelnemers hun eigen casuïstiek en vragen kunnen inbrengen. We belichten de invalshoeken van verschillende disciplines, ‘worstelen’ met de materie en bespreken hoe het beter kan. 

Deze interactieve dag is bedoeld voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met complexe en dynamische gesprekken rond scheidingen en zich hierin verder professioneel wil ontwikkelen.

De scholing begint om 10.00 uur (registratie vanaf 9.30 uur) en wordt rond 16.15 uur afgesloten.

Docenten
Mr. Jolande ter Avest • advocaat en mediator, Avest Advocaten, Utrecht
Dr. Thom van den Heuvel • gz-psycholoog/ psychotherapeut, Radboudumc Nijmegen

Datum vrijdag 9 juni 2023
Locatie Figi
Plaats Zeist

Accreditatie

Toegekend door NOvA, SKJ en MfN (5 punten); aangevraagd bij NIP/NVO en Registerplein

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 349

Doelgroep

Familierechtadvocaten, mediators, medewerkers raad van de kinderbescherming, rechters, jeugdbeschermers, psychologen, (systeem)therapeuten; ook interessant voor wijk- en buurtteams, jeugdartsen, maatschappelijk werkers en iedereen betrokken bij dit onderwerp

De dynamiek van (complexe) echtscheidingen

vrijdag 9 juni 2023, Zeist