Online Nascholing - Live webinar

Terug naar selectie

Over mijn grens, en nu? Omgaan met agressie in de zorg

dinsdag 4 juni 2024, online

Uitzending: 19.00 uur - 21.00 uur

In deze training leert u op een systematische manier om te gaan met agressie, met een zakkaartje om het stappenplan snel na te kunnen slaan.  

In de gezondheidszorg spelen emoties een grote rol. Patiënten en hun familie kunnen bezorgd zijn, teleurgesteld of angstig. Ook frustratie en boosheid komen voor. Soms uit zich dat in agressief grensoverschrijdend gedrag naar hulpverleners zoals schelden, intimideren, bedreigen of kleineren. Als zorgverlener is het niet altijd makkelijk om daar goed mee om te gaan.

In deze online training leren we u de verschillende vormen van agressie en een systematische manier om hiermee om te gaan. Met behulp van illustratieve nagespeelde grensoverschrijdende situaties wordt u meegenomen in het stappenplan van omgaan met emoties en grensoverschrijdend gedrag. U wordt gewezen op de verschillende momenten waarop u de agressie kunt afwenden en omkeren. U kunt dit stappenplan direct toepassen in de praktijk. Heeft u ook wel eens te maken met agressie, dan is deze training iets voor u!

Datum dinsdag 4 juni 2024
Locatie -
Plaats online

Accreditatie

Toegekend door NVvPO, KABIZ (apothekers- en doktersassistenten), Kwaliteitsregister V&V (2 pnt); bij voldoende belangstelling wordt aanvullende accreditatie overwogen

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 39

Bij tegelijk inschrijven van 3 of meer deelnemers uit dezelfde organisatie geldt een reductie van € 5 pp

Doelgroep

Zorgprofessionals werkzaam in o.a. huisartspraktijk, ziekenhuis, verzorgings-/verpleeghuis, tandartspraktijk, thuiszorg en apotheek

Over mijn grens, en nu? Omgaan met agressie in de zorg

dinsdag 4 juni 2024, online