maandag 8 december 2025, online
Van 19.30 uur tot 21.30 uur
Serie van 4 webinars over voorkomen of verminderen van bijkomende problematiek
Autisme is een neurologische ontwikkelingsstoornis die invloed heeft op het hele functioneren. Veel mensen met autisme krijgen in hun leven te maken met meerdere problemen die vaak leiden tot extra diagnoses, zoals angststoornis, depressie, adhd etc. Hoe kan het dat deze stoornissen zoveel vaker samen met autisme voorkomen? Zijn het op zichzelf staande aandoeningen of is er sprake van een overlap met of een gevolg van autisme? In deze serie wordt de bijkomende problematiek bij autisme vanuit het brein besproken. Hoe kunnen deze problemen ontstaan vanuit het autisme en hoe kunnen we deze problematiek voorkomen of verminderen.
Eetproblematiek komt vaak voor bij autisme. Dit kan zijn vanwege kleur, geur, textuur, smaak, temperatuur van voedsel, maar soms ook vanwege geluiden, verkeerde koppelingen, bewegingen of gevoel. Daarnaast kan het ook het tijdstip zijn waardoor er problemen ontstaan: aan het eind van de dag geeft een warme maaltijd wellicht te veel prikkels om nog te kunnen verwerken. De ernst van de eetproblematiek kan, net als de oorzaak, enorm variëren. Hoe de oorzaak te ontdekken en hoe ermee om te gaan, komt aan bod in dit webinar.
De overige webinars in deze serie
29 september - Angst en agressie
27 oktober - Depressie, zelfbeeld en suïcidaliteit
17 november - Dwang en ADHD
Inschrijven
Voor deze bijeenkomst schrijft u zich in via de bètaversie van onze nieuwe website en inschrijfmodule:
klik daarvoor HIER.
U helpt ons het nieuwe systeem te optimaliseren door uw ervaringen, vragen of opmerkingen met ons te delen via registratie@scem.nl of telefonisch via 0345-576642.
Datum | maandag 8 december 2025 |
Locatie | - |
Plaats | online |
Aangevraagd bij NVK, ABSG, Kwaliteitsregister V&V; bij voldoende belangstelling wordt aanvullende accreditatie overwogen
Het inschrijfgeld bedraagt: € 49
Kinder- en jeugdartsen, artsen M&G, kinder- en jeugdverpleegkundigen; ook interessant voor (K&J)psychologen, POH-GGZ en -jeugd, huisartsen en andere professionals werkzaam in de JGZ en jeugd-GGZ
U kunt ons bereiken via onderstaande gegevens
deelnemersadministratie
maandag 8 december 2025, online