Gynaecologie / Verloskunde - Cursus

Terug naar selectie

Ik zie iets bij uw kindje

vrijdag 2 december 2022, Ede

Verdiepende sessie over Hersenafwijkingen van foetus tot kind

De hersenen beginnen zich al in de embryonale fase te ontwikkelen en deze ontwikkeling gaat door tot ver na de geboorte. Een afwijkende aanleg van de hersenen of een achterblijvende ontwikkeling wordt vaak tijdens het SEO gezien, maar soms ook pas later in de zwangerschap. Voor ouders wordt de zwangerschap dan een heftige en onzekere periode. Wat gebeurt er met ouders die dit overkomt? Welk aanvullend onderzoek wordt aangeboden en hoe worden zij gecounseld over het verdere traject en de prognose? Als ouders ervoor kiezen om door te gaan met de zwangerschap, hoe ziet het traject post partum er dan uit?

Na een algemene introductie over foetale hersenontwikkeling, de beoordeling van foetale hersenafwijkingen, de mogelijkheden van genetisch onderzoek in de zwangerschap en de opvang van kinderen met een hersenafwijking post partum worden deze onderwerpen aan de hand van casuïstiek verder uitgediept. De docenten deze dag zijn Wendy Manten (gynaecoloog), dr. Gerda Meijler (kinderarts-neonatoloog) en Katelijne Bouman (klinisch geneticus).

Heeft u altijd al meer willen weten over wat er gebeurt met een patiënte die na een afwijkende SEO wordt ingestuurd vanwege verdenking op een foetale hersenafwijking? Dan is deze cursus iets voor u!

P.S. het programma begint om 10.30 uur en eindigt circa 15.30 uur.

Datum vrijdag 2 december 2022
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Aangevraagd bij KNOV, NVOG, BEN, NAPA

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 269

Doelgroep

(Klinisch) verloskundigen, echoscopisten, gynaecologen, physician assistants O&G en zij die hiervoor in opleiding zijn

Ik zie iets bij uw kindje

vrijdag 2 december 2022, Ede