Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar selectie

Er komt een kind bij de gynaecoloog .....

vrijdag 15 september 2023, Ede

Gynaecologische klachten bij kinderen en adolescenten

Veel mensen realiseren zich niet dat ook meisjes onder de 18 jaar allerlei gynaecologische klachten kunnen ervaren waarvoor zij hulp en/of begeleiding zoeken bij onder andere huisarts, kinderarts of gynaecoloog. Het is van belang dat er meer aandacht en bewustzijn komt voor de kinder- en adolescentengynaecologie; op deze speciale kindergynaecologiedag leert u meer over gynaecologische aandoeningen en leeftijdsspecifieke achtergrond en benadering.

Vooral frequent voorkomende klachten en aandoeningen passeren de revue zoals menstruatieklachten bij adolescenten. Wanneer moet gedacht worden aan een stollingsstoornis? En wanneer kan er sprake zijn van endometriose? Hoe moeten we omgaan met chronische buikpijn? Een andere klinische uitdaging is een ovariële afwijking bij meisjes en adolescenten; wat is nodig aan diagnostiek en wie behandelt deze meisjes? Recente inzichten, kennis en adviezen worden met u besproken in praktische presentaties.

Met dit symposium willen we kinder- en adolescentengynaecologie beter op de kaart zetten. Daarbij hopen we ook een bijdrage te leveren aan de optimalisatie van zorg voor deze meisjes in Nederland; door het delen van kennis over verwijsindicaties, behandelmogelijkheden en samenwerkingen.

Wij kijken uit naar een inspirerende dag!

Datum vrijdag 15 september 2023
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door NVK, NVOG, NAPA (5 pnt). Kinderchirurgen en radiologen kunnen voor accreditatiepunten gebruik maken van de regeling '25% buiten eigen vakgebied'

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 259

Doelgroep

Gynaecologen, kinderartsen, kinderchirurgen, kinderradiologen, physician assistants en zij die hiervoor in opleiding zijn

Er komt een kind bij de gynaecoloog .....

vrijdag 15 september 2023, Ede