Gynaecologie / Verloskunde - Symposium

Terug naar selectie

Moderne Anticonceptie

donderdag 18 januari 2024, Zeist

Recente ontwikkelingen, uitdagingen en innovaties

In de afgelopen jaren is er een opmerkelijke verandering opgetreden in de manier waarop we kijken naar anticonceptie. Een groeiende weerstand tegen hormonale anticonceptiemethoden heeft geleid tot een heroverweging van alternatieve benaderingen voor geboorteregeling, waarbij behoud van veiligheid en effectiviteit uiteraard van groot belang zijn. Gelukkig staat de wereld van de moderne anticonceptie niet stil, nieuwe ontwikkelingen en technologieën blijven onze mogelijkheden uitbreiden.

In dit symposium gaan we het hebben over de voor- en nadelen van verschillende vormen van anticonceptie in de veranderende belevingswereld van de huidige generatie jongvolwassenen. We bespreken de nieuwste trends en doorbraken zodat u de individuele behoeften en zorgen van uw patiënten kunt adresseren.

Zo besteden we aandacht aan de zorgen die zijn gerezen over permanente anticonceptiemethoden en de klachten die sommige mensen ervaren na dergelijke procedures. Ook de abortuspil staat op het programma, net als natural family planning, anticonceptie bij kwetsbare groepen en de langverwachte 'mannenpil', een brandend onderwerp van discussie en onderzoek in de medische gemeenschap.

Tot slot belichten we de invloed die influencers hebben op hun vaak jonge volgers. Hun ongefundeerde adviezen over het niet gebruiken van hormonale anticonceptie hebben tot gevolg dat het gebruik van o.a. de pil afneemt en het aantal ongewenste zwangerschappen gestaag toeneemt.

Kortom, een dag vol informatie en praktische tips om uw patiënten nog beter te adviseren.

P.S. Het programma begint om 09.30 uur en eindigt circa 16.30 uur.

Datum donderdag 18 januari 2024
Locatie Figi
Plaats Zeist

Accreditatie

Aangevraagd bij NVOG, KNOV, NVK, ABSG en NAPA; bij gebleken belangstelling wordt aanvullende accreditatie overwogen. Huisartsen kunnen gebruik maken van de 25% regeling.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 259

Doelgroep

Gynaecologen (i.o.), kinderartsen (i.o.), jeugdartsen, artsen M&G, verloskundigen, huisartsen, abortuskliniek-artsen, verpleegkundigen O&G en physician assistants O&G

Moderne Anticonceptie

donderdag 18 januari 2024, Zeist