Huisartsgeneeskunde - Cursus

Terug naar selectie

Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk - regio Tilburg

25 januari, 7 maart 2024, Tilburg

Twee bijeenkomsten & oefenen in de eigen praktijk
Deze cursus vergroot de kennis van de diagnostiek van verdachte huidafwijkingen, met het blote oog en met de dermatoscoop. U krijgt meer grip op de plekjes waar de patiënt zich zorgen over maakt, maar die vaak goedaardig zijn. We richten ons op de diagnostiek van de 12 meest voorkomende groene en rode-/maligne vlaggen. Deze nascholing is bedoeld om de differentiatie tussen goed en fout, pluis en niet pluis te optimaliseren. Hierdoor vermindert het aantal onnodige excisies en verwijzingen.

De nascholing bestaat uit twee bijeenkomsten van elk 4,5 uur. Nadat u tijdens de eerste avond alle benodigde kennis en tips heeft gekregen, verzamelt u in de tussenliggende weken in de eigen praktijk patiëntcasuïstiek met verdachte huidafwijkingen uit de top 12, gebruikmakend van de dermatoscoop. De tweede avond wordt de casuïstiek besproken en van verdere uitleg voorzien. 

Gezien het karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt tot 25.
De cursus begint om 13.30 uur (ontvangst met lunch 13.00 uur) en eindigt ca. 17.30 uur.

Dermatoscoop
Indien u niet in het bezit bent van een dermatoscoop kunt u voor deze cursus een exemplaar in bruikleen ontvangen of bij de eerste bijeenkomst een scoop aanschaffen tegen gereduceerd tarief. Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met SCEM (0345) 576642 of scem@scem.nl.

N.B. Deze uitvoering is op initiatief van PrimaCura - Huisartsenzorg Midden-Brabant. Huisartsen uit deze regio hebben voorrang bij inschrijven.

Datum 25 januari, 7 maart 2024
Locatie De Commanderie
Plaats Tilburg

Accreditatie

Toegekend door ABC1 (9 pnt)

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 575

inclusief zakboekje 'Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk, de groene en rode vlaggen'

Doelgroep

Huisartsen

Dermatoscopie voor de huisartsenpraktijk - regio Tilburg

25 januari, 7 maart 2024, Tilburg