Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

De Kinderhuid – themadag voor de jeugdgezondheidszorg

dinsdag 17 januari 2023, Ede

De huid is het grootste en meest zichtbare orgaan. U weet als geen ander dat de huid belangrijk is als contactorgaan, maar ook als bescherming en als signaal van een onderliggende systemische aandoening zoals een syndroom. Bij kinderen presenteren huidaandoeningen zich vaak anders dan bij volwassenen. Ook reageren zij vaak anders op geneesmiddelen. Preventie, vroegdiagnostiek, medische en psychosociale begeleiding kunnen veel leed voorkomen, ook op latere leeftijd. Hiervoor is meer expertise in kinderdermatologie gewenst.

Onder leiding van het team Kinderdermatologie van het Centrum Kinderdermatologie Rotterdam krijgt u in een deels interactief programma alles over de kinderhuid te horen en het zorgcontinuüm voor kinderen met huidaandoeningen waar u onderdeel van uitmaakt. We gaan ‘back to basics’ door te bespreken hoe de huid gezond te houden en aan te geven wat het verschil is tussen huidtype 1 en 6. We hebben het over rode vlekken, bruine vlekken en de schilferende huid. Uiteraard gaan we in op (voeding en) eczeem, de angst voor en het gebruik van ‘hormoonzalven’, maar ook op infecties en aangeboren afwijkingen. Bijzonder zijn de spoedspreekuurtjes gedurende de hele dag. Wat is uw top 3 aan huidaandoeningen waar u alles van denkt te weten? Hoe maakt u de inschatting pluis/niet-pluis? En welke behandeladviezen kunt u zelf geven?

Zo leert u in één dag wat voor u van belang is. Leerzame presentaties worden afgewisseld met boeiende casuïstiek met volop mogelijkheid tot interactie. En in de lunchpauze kunt u deelnemen aan de sessie ‘Zalven’, waar u alles leert over de verschillende soorten zalven (max. 30 deelnemers, vooraf inschrijven verplicht).

Datum dinsdag 17 januari 2023
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door ABSG (4 pnt); VSR en Kwaliteitsregister V&V (5 pnt); bij voldoende belangstelling uit een discipline wordt aanvullend accreditatie aangevraagd

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 259

Doelgroep

Artsen M&G, jeugdartsen, verpleegkundig specialisten en jeugdverpleegkundigen. Ook interessant voor kinderverpleegkundigen, huisartsen en POH JGZ

De Kinderhuid – themadag voor de jeugdgezondheidszorg

dinsdag 17 januari 2023, Ede