Online Nascholing - Live webinar

Terug naar selectie

Zwangeren in kwetsbare omstandigheden; van stress naar samenwerking

woensdag 1 februari 2023, online

Uitzending: 19.00 – 20.30 uur

Begrijpen en sturen in een moeizame samenwerking
We weten het allemaal. Hoe goed en doordacht je adviezen en behandelvoorstellen ook zijn, zonder afstemming en contact met je cliënt is er geen samenwerking. Met sommige cliënten kan de samenwerking moeizaam verlopen. Alle zorg- en hulpverleners kunnen tijdens de eerste 1000 dagen hiermee te maken krijgen. Juist als complexe omstandigheden besproken worden, kan de stress oplopen en de samenwerking onder druk komen te staan.

Bas Banus, psychiater/psychotherapeut en werkzaam op POP-poli, heeft een lange ervaring in het werken met ‘moeilijke mensen’. Vaak wordt een contact beïnvloed door een onderliggende stress-reactie. Herkennen van deze stress-reactie en de invloed op de samenwerking, is cruciaal om tot een betere samenwerking te komen. Bas Banus legt uit welke mechanismen een rol kunnen spelen en geeft advies hoe je hiermee om kunt gaan. Met deze adviezen begrijp je beter wat er gebeurt in de relatie en hoe je deze de goede kant op kunt sturen. Daarmee kunnen jij en je cliënt elkaar beter vinden en kom je tot een betere samenwerking.

Samen met Hilmar Bijma, gynaecoloog-perinatoloog met een lange ervaring in het werken met zwangeren in complexe omstandigheden, geeft Bas Banus handvatten voor de praktijk. Zo kun je samen met je cliënt kijken naar wat nodig is voor een optimale ondersteuning tijdens de zwangerschap en een goede start voor moeder en kind.

In samenwerking met

     

Datum woensdag 1 februari 2023
Locatie -
Plaats online

Accreditatie

Toegekend door NVOG, NAPA, KNOV, Kwaliteitsregister V&V (2 pnt)
Kinderartsen, jeugdartsen en artsen M&G kunnen voor accreditatiepunten gebruik maken van de regeling ‘25% buiten eigen vakgebied’. Bij voldoende belangstelling wordt aanvullend accreditatie aangevraagd.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 49

Bij eveneens deelname aan het congres Sociale verloskunde op 16 maart ontvangt u € 10 euro korting op het inschrijfgeld van dit webinar.

Doelgroep

(Klinisch) verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, huisartsen, artsen M&G, jeugdartsen, physician assistants, (jeugd)verpleegkundigen, O&G-verpleegkundigen, POH, POH-jeugd, kraamverzorgenden, maatschappelijk werkers en wijkteammedewerkers

Zwangeren in kwetsbare omstandigheden; van stress naar samenwerking

woensdag 1 februari 2023, online