Mondzorg - Symposium

Terug naar agenda

Expertisedag voor de Mondzorg 2023

vrijdag 13 januari 2023, Ede

Samen op weg naar de beste versie van jezelf als behandelaar.
Maar je vraagt je af: hoe dan? In de waan van de dag met alle verantwoordelijkheden die ik heb??? Vind deze dag antwoorden, de focus ligt namelijk op jou!

Je wordt verrijkt, uitgedaagd en geïnspireerd door nieuwe kennis op het gebied van de laatste technieken en inzichten met sprekers vanuit verschillende disciplines, ook buiten de tandheelkunde. Denk bijvoorbeeld aan kinderen met ARFID (selectief eten). Zij zijn sensorisch heel gevoelig in hun mondgebied en hebben in sommige gevallen een zeer ongezond eetpatroon, met soms zeer frequente maaltijden/eetmomenten op de dag. Tandenpoetsen en een gezonde mond zijn niet zelden een uitdaging. Wat kun je herkennen en betekenen? Of omgang met patiënten met LVB (Licht Verstandelijke Beperking). Doordat zij een wat minder goed probleemoplossend vermogen hebben, is er vaker 'gedoe'. Zij hebben moeite met het beantwoorden van vragen of het opvolgen van adviezen, maar weten dit vaak goed te verbergen. Je leert deze groep beter te herkennen en krijgt handvatten en tips voor de communicatie. Ook gaan we het hebben over aligners, trauma in het gebit (‘er kan van alles gebeuren’, wat is het verschil van trauma in kinder- of volwassengebit?) en gebitsslijtage. Weet jij welke vragen je moet stellen om ongewoon snelle slijtage te onderscheiden en welke aanvullende zorg dan nodig is.

In de middag staat o.a. de behandeling van de oncologische patiënt op het programma waarbij je diverse uitdagende casus krijgt voorgelegd. Daarnaast kijken we naar OSAS, apneu en de hulpmiddelen hiervoor. En voor wie nieuwsgierig is of hij de digitale ontwikkelingen van de jeugd van tegenwoordig écht in de smiezen heeft, laat zich inspireren door Rutger van den Berg van Youngworks. Je hersenen worden flink aan het werk gezet en de inwendige mens goed verzorgd. Dat is nog eens een win-win-situatie. En over ‘win’ gesproken: er is ook een prijsvraag.

In de verdiepende parallelsessie leer je meer over de richtlijn antistolling in de mondzorg. Is het verstandig dat de patiënt antistollingsmiddelen blijft gebruiken? Wanneer is er gevaar op een nabloeding? Docente Denise van Diermen gaat met je in gesprek over deze aspecten en kijkt aan de hand van casuïstiek naar de KIMO richtlijn Antitrombotica. De parallelsessies zijn inmiddels volgeboekt, inschrijven is niet meer mogelijk.

Wil je de beste mondzorg verlenen maar word je teveel in beslag genomen door de waan van de dag? Tijdens deze nascholing gaan we samen op weg naar de beste versie van jezelf als behandelaar! Tot dan!

Ingrid Lubach, Dental professional consultant
Anita Seinen, SCEM

Datum vrijdag 13 januari 2023
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door KRM (5 pnt), KRT ( 4 pnt, zie voor details GAIA) en erkend door Register Preventieassistenten

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 259

Bij tegelijk inschrijven van 3 deelnemers en meer uit dezelfde praktijk geldt een korting van € 25 per deelnemer.

Doelgroep

Mondhygiënisten, tandartsen en preventieassistenten

Expertisedag voor de Mondzorg 2023

vrijdag 13 januari 2023, Ede