Huisartsgeneeskunde - Symposium

Terug naar agenda

HartVaatHAG Dubbelcongres 2023

donderdag 12 oktober 2023, centraal in Nederland

Save the date!

Beroerd in de HVZ - wat doen we goed en wat kan beter?

Het HartvaatHAG dubbelcongres 2023 staat in het teken van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van atriumfibrilleren en beroertezorg. We verzorgen een geaccrediteerd congres voor huisartsen en een geaccrediteerd congres voor praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen. Een enkel onderdeel kan worden bezocht door zowel huisartsen als praktijkondersteuners/-verpleegkundigen. In ieder geval valt daar voor beiden veel te horen en duo's hebben na het congres veel te bespreken over wat er is geleerd.

Naast de twee hoofdthema's, die natuurlijk van alles met elkaar te maken hebben, is er voldoende aandacht voor andere interessante actuele thema 's op het gebied van hart- en vaatziekten. We gaan in op de nieuwste standaarden en inzichten, zoals de revolutionaire mogelijkheden van nieuwe beeldvormende technieken bij het iCVA en de verworvenheden van de All-IN studie met betrekking tot een betere behandeling van atriumfibrilleren. In het bijzonder het effect van begeleiding door de praktijkondersteuner en leefstijlaanpassing op de sterftecijfers. Daarnaast bespreken we het belang van vroegdiagnostiek bij atriumfibrilleren en het tijdig inzetten van een behandeling ter verlaging van het risico op een iCVA. Daar valt nog veel te winnen.

We werken aan een boeiend programma en maken gebruik van gevarieerde werkvormen zoals afwisselend plenaire sessies en workshops. Traditiegetrouw staat ook de erg gewaardeerde ECG-quiz op het programma en is er natuurlijk weer ruimte voor de elevator pitches waarin huisartsen in opleiding tot onderzoeker ons meenemen in hun lopende onderzoeken; wetenschap in de maak dus, de basis voor onze nieuwe standaarden.

Al met al een aansprekend programma, relevant voor de eerste lijn op het terrein van hart- en vaatziekten. Gelukkig kunnen we het congres weer live organiseren na een jaar uitstel en een online versie vorig jaar. We gaan ervan uit dat we het hoge niveau en de waardering van de jaren vóór corona kunnen evenaren. Warm aanbevolen dus!

Datum donderdag 12 oktober 2023
Locatie volgt
Plaats centraal in Nederland

Accreditatie

Wordt aangevraagd voor huisartsen, praktijkondersteuners / -verpleegkundigen

Doelgroep

Huisartsen, praktijkondersteuners / -verpleegkundigen

Save the date!

HartVaatHAG Dubbelcongres 2023

donderdag 12 oktober 2023, centraal in Nederland