Huisartsgeneeskunde - Symposium

Terug naar agenda

HartVaatHAG Dubbelcongres 2023

donderdag 12 oktober 2023, Veenendaal

Wij stellen uw mening op prijs, via onderstaande link kunt u de evaluatie invullen. Wilt u graag letten op het aanklikken van de juiste programmapijler?

Op locatie
HUISARTSEN: https://www.survio.com/survey/d/L0Z4Z5P4S9E9H9X9L
POH/PV: https://www.survio.com/survey/d/Y3J6J2S6H9V6Q0W8M

Online
https://www.survio.com/survey/d/I8E2A9T9A5A6D2M7L

 

Beroerd in de HVZ: atriumfibrilleren- en beroertezorg

Veel mensen hebben atriumfibrilleren (AF) zonder dat hun behandelaar of zijzelf het weten. De NHG-Standaard adviseert om in de huisartsenpraktijk bij iedere patiënt bij wie de bloeddruk wordt gemeten ook het hartritme te beoordelen. Patiënten met diabetes, hypertensie en eerder doorgemaakte cardiale events, zitten allemaal in de keten en hebben een verhoogde kans op het krijgen van AF. Zeker ouderen merken er niet veel van maar hebben wel een sterk verhoogde kans op een iCVA. Alle reden dus om ze vóór die tijd te vinden en tijdig te behandelen.

Hoe herken je de minder zichtbare verschijnselen en klachten die na een beroerte kunnen optreden, zoals moeheid en overprikkeling? Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van antistollingsmedicatie? Welke doseringsadviezen geef je bij nierinsufficiëntie? En hoe geef je leefstijladviezen zó, dat je patiënten interventies beter volhouden? Het HartvaatHAG congres geeft handvatten voor de praktijk van alledag op basis van de meest recente wetenschap.

Veel nadruk ligt op de leefstijl en het motiveren van je patiënten om een gezonde leefstijl vol te houden. Inspirerende sprekers nemen je mee in deze belangrijke maar weerbarstige materie, zodat je de volgende week met nieuwe energie weer aan de slag kunt. Natuurlijk ontbreken de hoog gewaardeerd ECG-quiz en pitches van jonge onderzoekers niet. Tijdens de leerzame 'Meet the speaker'- sessies (alleen op locatie) kun je in alle rust met de sprekers napraten.

Het dubbelcongres bestaat uit twee parallelle programma’s voor praktijkondersteuners/-verpleegkundigen en voor huisartsen. Sommige onderdelen kunnen ook samen worden bezocht. Heb je ook zo’n zin om collega’s weer persoonlijk te ontmoeten, bijzondere sprekers te horen en inspiratie op te doen? Natuurlijk ook met lekker eten en beleving. Het wordt heel gezellig op 12 oktober en wij vinden het erg leuk je weer te ontmoeten, live of online.

De congrescommissie van de HartVaatHAG.

Dit congres wordt niet gesponsord door de farmaceutische industrie.

Datum donderdag 12 oktober 2023
Locatie De Basiliek
Plaats Veenendaal

Accreditatie

Toegekend door ABC1 (4 pnt), NVvPO (5 pnt) en Kwaliteitsregister V&V (5 punten)

Inschrijfgeld

De inschrijfgelden op locatie bedragen

Huisarts € 275*
POH € 235*
Praktijkverpleegkundige € 235*
POH duo met huisarts € 215
Praktijkverpleegkundige duo met huisarts   € 215
   
Online deelname (programma POH/PVK)  € 145


*Bij gelijktijdig inschrijven van 5 deelnemers uit één organisatie geldt € 15 reductie op het inschrijfgeld. Neem hiervoor contact op via registratie@scem.nl 

Kortingen kunnen niet worden gecombineerd. Groepskorting wordt niet achteraf toegekend.

Doelgroep

Huisartsen, praktijkondersteuners / -verpleegkundigen

HartVaatHAG Dubbelcongres 2023

donderdag 12 oktober 2023, Veenendaal