Jeugdgezondheidszorg - Symposium

Terug naar selectie

Eetstoornissen bij (jonge) kinderen

dinsdag 11 oktober 2022, Ede

Voor (jonge) kinderen is het van levensbelang dat ze voldoende voedingsstoffen binnen krijgen om te groeien en zich te ontwikkelen. De zorgen zijn daarom groot als bijvoorbeeld een pasgeborene alle voeding direct weer teruggeeft, als een 1-jarige bij elke maaltijd de kaken stijf op elkaar houdt of als er op een latere leeftijd een eetstoornis wordt ontwikkeld. Daarom deze dag zodat u weer op de hoogte bent van de laatste stand van zaken.

Het symposium wordt geopend met indrukwekkende ervaringsverhalen van een ouder en een kind, aangevuld met een 'podcast' over 25 jaar Nee-eten! We staan ook stil bij het effect dat de COVID-pandemie op kinderen met voedingsproblemen heeft gehad en nog heeft. Aansluitend vertellen inspirerende en deskundige sprekers u meer over de eetstoornis ARFID, de lange-termijn effecten van hongerprovocatie, de voor- en nadelen van sondevoeding en de wetenschappelijke achtergronden van blended diet.

In de middag gaan we de diepte in en kunt u deelnemen aan twee interactieve en verdiepende workshops. De thema’s worden vanuit verschillende medische, paramedische, gedragswetenschappelijke disciplines benaderd waarbij het perspectief van de ouders niet wordt vergeten. Ook is er veel ruimte voor vragen en een levendige discussie.

De patiëntenvereniging Nee-eten! bestaat 25 jaar en dat willen we samen met u vieren. De vereniging Nee-eten! heeft zich in de afgelopen 25 jaar enorm ontwikkeld: van belangenbehartiging (lotgenotencontact en voorlichting) tot meedenken bij het vernieuwen van de richtlijn en oprichten van een multidisciplinaire adviesraad (zie achterzijde voor meer informatie). Voor kinderen met een eetproblematiek is eten vaak geen feestje, niettemin heeft deze dag een feestelijk randje. We heten u graag welkom op 11 oktober in de Reehorst te Ede!

​Angelika Kindermann, Emma Kinderziekenhuis / AUMC 
Marianne van Leeuwen, Nee-eten!    
Yvonne van Mameren, Nee-eten!

 

Datum dinsdag 11 oktober 2022
Locatie ReeHorst
Plaats Ede

Accreditatie

Toegekend door NVK, Kwaliteitsregister V&V, ADAP (NVD, NVLF) (5 pnt), ABSG (4 pnt); (kinder)revalidatieartsen kunnen gebruik maken van de regeling '25% van de accreditatiepunten buiten eigen vakgebied'

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt: € 249

Doelgroep

Kinderartsen, arts M&G, jeugdartsen, diëtisten, logopedisten, kinderverpleegkundigen, jeugdverpleegkundigen, maatschappelijk werkers, kinderpsychologen, pedagogen en andere belangstellenden zoals (kinder)revalidatieartsen

Eetstoornissen bij (jonge) kinderen

dinsdag 11 oktober 2022, Ede